Qui sóc?

francescEm dic Francesc Martínez López. (1958) Vaig néixer i viure fins els 31 anys a Cerdanyola del Vallès. Vaig “estudiar” (en el temps que quedava entre assemblees i el bar Pichel) el Batxillerat elemental del “Plan de 1967” a “Intituto de Enseñanza Media” de Montcada i Reixac i des de llavors milito a L’Aurora – organització marxista, abans (Partit Obrer Revolucionari). Intento participar de la construcció de una esquerra forta per tal d’arrabassar l’hegemonia social a les dretes des de EUiA.

Des de la tardor de 1991(al calendari cristià), visc a les comarques gironines, Girona, Madremanya i Salt, que és a on visc actualment.

L’any 1974 a les CCOO i al 1983 a la UGT, fins ara.

Treballo a la Universitat de Girona

Intento deixar-me aconsellar per aquestes tres idees:

Sobre l’Estat

“L’Estat sorgeix en el lloc, en el moment i en el grau en què les contradiccions de classe no poden, objectivament, conciliar-se. I viceversa: l’existència de l’Estat demostra que les contradiccions de classe són irreconciliables.” Extracte del llibre: L’estat i la revolució de V.I LENIN

Premissa: Materialisme històric

“La idea fonamental que està penetrat tot el Manifest (Comunista) – a saber: que la producció econòmica i l’estructura social que se’n deriva necessàriament en cada època històrica constitueixen la base sobre la qual descansa la història política i intel·lectual d’aquella època; que, per tant, tota la història (des de la dissolució del règim primitiu de propietat comuna de la terra) ha estat una història de lluita de classes, de lluita entre classes explotadores i explotades, dominants i dominades, en les diferents fases del desenvolupament social; i que ara aquesta lluita ha arribat a la fase en què la classe explotada i oprimida (el proletariat) no pot emancipar-se ja de la classe que l’explota i l’oprimeix (la burgesia) sense emancipar, alhora i per sempre, a la societat sencera de l’explotació, l’opressió i la lluita de classes… ”

Extractes del pròleg a l’edició alemanya de 1883 del Manifest Comunista.
Friederich Engels

Premissa: La lluita de classes

«I quant a jo mateix, no se’m deu res per descobrir l’existència de classes en la societat moderna o la lluita entre elles. Molt abans meu els historiadors burgesos havien descrit el desenvolupament històric d’aquesta lluita de classes i els economistes burgesos, l’anatomia econòmica de les classes. El que vaig fer de nou fou demostrar:

(1) que l’existència de les classes tan sols està unida a les fases particulars i històriques del desenvolupament de la producció [Veieu: materialisme històric]
(2) que la lluita de classes du necessàriament a la dictadura del proletariat.
(3) que aquesta dictadura tan sols constitueix la transició a l’abolició de totes les classes i a una societat sense classes.

Karl Marx
Lletra a Weydemeyer
5 de març del 1852