Raons per anar a les manifestacions 11-S

El futur “Comú” i l’hegemonia es lliura dins les concentracions per avancem República Catalana.

L’11 de setembre és la festa nacional, sí, però no és un dia festiu més. Pels qui compartim els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat, l’11 de setembre és un dia de lluita per les llibertats de Catalunya. No és una festa institucional i no pot ser-ho mentre Catalunya no recuperi la seva sobirania com a nació per exercir el seu dret a la autodeterminació, el dret a decidir ser independent o no, un dret que no és atorgat pels Estats, sinó inherent a totes les nacions.

El 80% dels catalans i catalanes vol decidir en llibertat quin ha de ser el seu futur, quines han de ser les seves institucions i la relació amb la resta de pobles i Estats. Sempre serà més democràtic que sigui la ciutadania la que modifiqui o ratifiqui les fronteres que no pas les elits al voltant d’una taula o els exèrcits en un conflicte.

El dret a l’autodeterminació és un dret democràtic incondicional. És a dir, no admet condicions, ni excuses, ni és admissible sotmetre’l a la voluntat de l’Estat que el nega doncs de facto és renunciar-hi. Només amb la ferma voluntat d’exercir-lo, amb o sense permís, es podrà arribar a pactar les condicions per celebrar-lo i que el seu resultat sigui vinculant.

La crisi de Règim que embolcalla l’11-S d’enguany, de la qual n’és mostra evident la repetició d’eleccions i les investidures fallides estatals, té una de les seves raons fonamentals en l’esgotament del Règim de les autonomies i en la deriva autoritària que no té altra resposta que la judicialització, la repressió i l’atac a les institucions catalanes.

Un Règim i uns governs al servei dels grans poders econòmics, que han permès que la Banca es rescatés amb els diners que es retallaven de l’educació, la sanitat, les pensions, una Banca que té beneficis multimilionaris mentre segueix exigint més reformes laborals, més acomiadaments i abaixar més els salaris, un Règim coronat per una monarquia corrupte que ha tingut com a representant a Catalunya una CDC que ha estat la campiona en casos de corrupció i en retallades socials.

Fem una crida a participar als actes reivindicatius, de caràcter internacionalista com l’homenatge a Salvador Allende, la commemoració a Sant Boi del 40è aniversari de l’únic acte de ruptura democràtica que va permetre el retorn de la Generalitat republicana, però sobretot cridem i ens comprometem amb les cinc concentracions de ruptura sobiranista constituent republicana, ben inclusives, convocades per l’ANC i Òmnium, sota el lema: A punt. Endavant República Catalana.

El moll de l’os es troba en la mobilització de centenars de milers de persones combatents, que són una representació immensa d’un poble que vol la sobirania i la llibertat sense dilacions i pactes maldestres. Hi participarem desitjant que sigui un èxit massiu. També des de la crítica a que sovint s’ha volgut dotar a l’11-S d’un marcat accent pro-govern CDC que ha allunyat a molta gent. És lògic que part de les classes populars no puguin admetre que el mateix govern que vol liderar l’anomenat “Full de Ruta” segueixi sense revertir les retallades en educació o sanitat, planificant el BCN World o subvencionant les escoles d’elit de l’OPUS.

L’Ada Colau l’ha encertada: “Hi ha més motius per ser-hi, que per no ser-hi” a les manifestacions convocades per l’ANC i Òmnium. Qui es quedi de braços creuats s’anul·la per lluitar per l’hegemonia política, abandona el terreny a altres, perd d’antuvi la possibilitat de defensar i aconseguir un Full de Ruta “Comú” amb aliances pel 80% de la població entre sobiranistes i independentistes.

Cap força política ha liderat mai cap canvi social mirant-se la mobilització des del sofà de la història. I pocs drets fonamental, i menys mesures socials, s’han aconseguit sense conquerir-los, vulgui o no, al poder existent. El debat sobre la unilateralitat porta a un atzucac. La decisió ciutadana ha de ser en Referèndum lliure i vinculant. No s’hi valen excuses sobre pactes o unilateralitats per no fer-lo.

Davant el procés de criminalització contra les institucions catalanes i els seus representants, davant la intransigent negativa a poder exercir el dret a decidir, cal sortir al carrer i reclamar els nostres drets nacionals i socials.

Les forces progressistes, populars i treballadores, han de liderar la conquesta de totes les sobiranies que conformen el Bé Comú, que són l’anhel d’una República Catalana basada en la llibertat, la igualtat i la fraternitat. Les aliances necessàries per exercir les nostres sobiranies i llibertats es faran, sobretot, amb les forces i la gent que l’11-S sortirà la carrer i es mobilitzarà per exercir-la, amb o sense permís.

Endavant República Catalana!

@laurora

Comments are closed.