Sobre el Referèndum a EUiA per validar la confluència liderada per BComú.

Sobre el Referèndum a EUiA per validar la confluència liderada per BComú.

Companys i companyes,

Dimecres 4 és important el teu vot i el de la gent amiga al referèndum d’EUiA.

Les persones de L’Aurora al Consell Nacional d’EUiA han defensat el suport i compromís amb la confluència liderada per Barcelona en comú i l’Ada Colau.

Hem tingut en compte:

  1. a) programa potencialment rupturista de canvi, inclosa la concepció constituent, dret a decidir i avenç des del moviment popular vers les repúbliques en general i la catalana en particular,
  2. b) espai català, candidatura ciutadanista i de moviments, amb decisió de grup parlamentari propi i campanya dirigida per i des de Catalunya.

Han considerat desafortunat incloure en el nom del conjunt (“En comú”, o “Canvi en comú”) una de les parts (“En comú podem”). La imposició per part de Podemos enterboleix l’entesa. Pot: a) fomentar desafecció i divisió, b) recordar l’experiència no reeixida de CSQEP, on Podem/Podemos no va poder recuperar el vot “prestat” de la base electoral ICV i EUiA que va anar cap a CUP, JxS i C’s, c) foragitar el vot catalanista, d) excloure el vot que ho considera sucursalisme. Tanmateix es farà present els logos de les diferents organitzacions de la confluència en el mailing i la papereta, cosa que representa una compensació i expressió política.

Altrament, els i les membres de L’Aurora, han aclarit que no era sostenible una alternativa que competís amb “En comú”. No és alternativa, i menys unitària, constituir una altra candidatura com la que es té preparada des de IU amb quelcom del tipus o similar a “Unitat Popular-EUiA”.

El fet totalment negatiu i contra assenyat de la ruptura entre IU i Podemos, no pot bloquejar la perspectiva unitarista que pugna per renovar l’esquerra des de l’àmbit municipalista dels “En comú” i “Marees”. A Galícia i al País Valencià també es desenvolupen fórmules electorals unitàries com “En comú” i Marees”.

L’opció i candidatura “En comú” i Marees” es prou convincent, creïble, de futur de canvi rupturista i unitari.

Nosaltres votarem Sí/Sí. Sí a la primera pregunta i Sí a la segona.

Àngels Tomàs Gonzalo, Assumpció Franquesa Segura, David Companyon Costa, Francesc Matas Salla

3 de novembre de 2015

Comments are closed.